Fair play

Futsal pravilo fair playa se nanaša na posebna pravila in vrednote, ki spodbujajo športno in pošteno igro med tekmovanjem v futsalu. Čeprav futsal uporablja osnovna pravila nogometa, obstajajo nekateri specifični elementi, ki se nanašajo na fair play. Futsal Fair Play predstavlja ključno vrednoto v futsalu, ki poudarja spoštovanje, športni duh in pošteno igro med igralci. Futsal je hiter šport, ki zahteva visoko raven spretnosti, taktične prilagodljivosti in ekipnega duha. Fair Play je temeljni del tega športa, ki igralce opominja na pomembnost poštene tekme, spoštovanje nasprotnikov ter upoštevanje pravil igre.

Tukaj so ključni vidiki Futsal Fair Play-a:
2. Spoštovanje nasprotnikov: Futsal Fair Play pomeni spoštovanje nasprotnih igralcev, ne glede na rezultat. Igralci se morajo do nasprotnikov obnašati s spoštovanjem, brez nepotrebnega kričanja, gestikuliranja ali drugih sovražnih dejanj.
3. Spoštovanje sodnikov: Futsal se igra po natančno določenih pravilih, sodniki pa skrbijo za pošteno in korektno igro. Fair Play vključuje spoštovanje odločitev sodnikov, brez pritožb ali sovražnih reakcij do njih.
4. Preprečevanje goljufanja: Fair Play pomeni pošteno tekmovanje. Igralci se ne smejo posluževati goljufij, pretvarjanja poškodb ali drugih neetičnih potez za pridobitev prednosti. To vključuje tudi priznavanje prekrškov, kadar igralci vedo, da so jih storili.
5. Hitra reintegracija poškodovanih igralcev: Če se igralec med tekmo poškoduje, Fair Play pomeni hitro ponovno vključitev poškodovanega igralca v igro po potrebni medicinski oskrbi. To preprečuje nepotrebno izgubo časa in ohranja ritem igre.
6. Pohvala in podpora: Futsal Fair Play spodbuja igralce, da prepoznajo dobre poteze in napore nasprotnih ekip. Pohvala nasprotnikov za izjemne trenutke igre prispeva k pozitivnemu športnemu okolju.
7. Vedenje navijačev: Fair Play se ne nanaša samo na igralce in trenerje, ampak tudi na navijače. Ti bi morali navijati za svojo ekipo brez žaljenja nasprotnih igralcev ali ustvarjanja sovražnega okolja.
8. Odgovornost trenerjev: Trenerji imajo ključno vlogo pri spodbujanju Futsal Fair Play-a. Morajo poučiti svoje igralce o pomenu poštenega tekmovanja, spoštovanja pravil in spoštovanja nasprotnikov.