Potovanje po Pragi

Praga, prestolnica in največje mesto Češke republike pogosto ki mu pravijo tudi Zlata Praga. S tem imenom, izvirajočim od mnogih zlatih jabolk na praških stolpih, lahko občudujete lepoto tega mesta s čudovitimi zgradbami in izredno lego ob reki Vltavi.

Kako do Prage?

Če ne dobite poceni letalske vozovnice, se vam bo najbolj splačalo, da izlet v Prago naredite kar z avtom. Praga vseeno ni pretirano daleč in je kot nalašč za krajši izlet. Pazite le, da bo izbran hotel imel tudi svoje parkirišče.

Po pristanku na praškem letališču pa bo najceneje, da do središča mesta pridete z javnim prevozom. Na letališču kar iz avtomata kupite 90 minutno vozovnico (32 CZK), jo pred vkrcanjem na avtobus številka 119 potrdite in se peljite vse do končne postaje avtobusa (Nadraži Veleslavin). Tam se lahko naprej odpravite z metrojem (zelena linija A) ali pa pot nadaljujte s tramvajem – odvisno od tega, kje v Pragi boste bivali.

Kdaj obiskati Prago?

Prago je najbolje obiskati izven glavne sezone, saj se boste tako izognili pretirani gneči, kot tudi nižjim cenam hotelskih nastanitev. V Pragi to pomeni, da so za obisk najboljši trije meseci – januar, februar in november. Če se boste v Prago podali zaradi božičnega sejma, pa se gneči žal ne boste mogli izogniti, saj je edini čas za obisk seveda v mesecu decembru. Manjšo gnečo boste imeli tudi, če Prago obiščete čez teden, kot čez vikend.

Kako raziskovati Prago?

Za raziskovanje starega dela mesta je najbolje, da ga v celoti prehodite. Do malce bolj odročnih predelov pa bo vseeno bolje vzeti kar tramvaj, avtobus ali pa se do tja zapeljite z metrojem.